Uganda: Afrikas grønne perle

Hvorfor vi elsker Uganda

Uganda er kjent som Afrikas perle og dette er ikke uten grunn! Fra Entebbes koselige gjestehus med vakre hager og hjemmelaget mat til ekstremsport ved Nilens kilde og vulkanske landskap i grenseområdene mellom DR Kongo og Rwanda; Uganda vil gi deg opplevelser du vil minnes med glede livet ut. Du vil forstå hva vi snakker om når du for første gang lander på en av landets sjarmerende regionale flyplasser, omringet av grønne fjell og ugjennomtrengelig regnskog så langt øyet kan se. Du vil forstå enda bedre hva vi snakker om når du står ansikt til ansikt med ville fjellgorillaer i regnskoger så tette at du har slitt deg gjennom torner og kratt med machete i timevis kun for dette øyeblikket; et øyeblikk så unikt at du vil fortelle historier om reisen i årevis fremover. Det er få land som vil møte deg med den samme gjestfriheten som menneskene i Uganda, så glem ikke å snakke med de lokale. Takk ja når en lokal bonde inviterer deg til å plukke friske grønnsaker fra grønnsakshagen hennes. Takk ja når en lokal mann inviterer deg med på hans boda boda (de lokale motorsyklene) for en rundtur i nabolaget. Takk ja til alle opplevelser, alle invitasjoner og alle tilfeldigheter som fører deg til den gjestfriheten bare Uganda kan tilby.

1.

Regnskogene

Uganda har noen av verdens desidert vakreste fjellområder dekket av grønn regnskog. Elsker du skogsturer, grønn natur og frodige fjellområder med fantastiske muligheter for lange gåturer i vakkert terreng er dette landet for deg!

2.

Stjernehimmelen

Aldri vil du se en vakrere stjernehimmel enn den i Uganda! Omringet av vulkaner og grønn skog så langt øye kan se er nattehimmelen noe helt spesielt her. På en klar natt kan du til og med være så heldig å se lavaen gnistre fra noen av Øst Afrikas aktive vulkaner!

Picture
Picture

3.

Den varme, koselige atmosfæren

Enten du sitter rundt bålet på fjellet, er samlet rundt peisen etter en lang dag med turer i naturen eller nyter fuglekvitter i hagen til en lokal familie; vil du alltid ende opp med den samme koselige følelsen av gjestfrihet og varme.

4.

Innsjøene

Et opphold nær Ugandas innsjøer er en opplevelse for livet. Vår personlige favoritt: Idylliske Lake Mutanda, er en nydelig innsjø omringet av vulkaner, herlige turmuligheter og sjarmerende landsbyer. En kanotur her vil garantert tømme hodet for bekymringer og gi deg ro.

Utvalgte opplevelser i Uganda

For oss er nøkkelen til en god opplevelse at den er bærekraftig, utviklet av lokale og ikke minst at den gir deg minner for livet! Med Kiwano Travel kan du velge å booke kun en enkeltopplevelse eller du kan skreddersy din egen drømmetur basert på eventyrene nedenfor. Alle våre opplevelser er utviklet og kvalitets-sjekket av våre lokale ambassadører og vi kan garantere deg at samtlige eventyr vil gi deg mersmak på landet du besøker!!

Inspirerende destinasjoner

Våre lokale ambassadører fant raskt ut at det å velge ut kun 6 favorittdestinasjoner i sitt eget land er langt fra enkelt. Med en enorm erfaring og forkjærlighet for reise skulle de gjerne valgt langt flere. Gjennom utvalget nedenfor har vi likevel tatt sjansen og destinasjonene du kan se er blant vår ambassadørs absolutte favoritter!

Bwindi Impenetrable Forest
Jinja: Nilens kilde
Murchision Falls National Park
Rwenzori fjellene
Kisoro med Mount Sabinyo
Queen Elisabeth National Park

Chat med teamet vårt

Har du noen spørsmål? Ta kontakt med våre reiseplanleggere som er i tett kontakt med vår lokale ambassadør.

Møt vår lokale ambassadør i Uganda

Her i Kiwano Travel tror vi at ethvert unikt eventyr starter med lokal ekspertise og kunnskap, og bygger derfor hele vår drift, reiser og inspirasjon rundt våre ambassadører ved alle destinasjonene vi tilbyr.

Klar for nye opplevelser i Uganda?

Er du klar for å starte ditt neste eventyr? Våre reiseplanleggere gleder seg til å sette sammen en unik reise!